På tide med ny hjemmeside? Her får du 6 råd

Å lansere en ny hjemmeside er et betydelig prosjekt som krever både planlegging og strategisk tenkning. Her er seks råd som kan hjelpe deg på veien:

1. Definer Mål og Målgruppe

Før du begynner med noe annet, må du klart definere hva du ønsker å oppnå med den nye nettsiden. Ønsker du å øke salget, bygge merkevaren eller informere publikum? Hvem er målgruppen, og hva er deres behov og forventninger? Ved å definere disse elementene tidlig, kan du skreddersy design og innhold til å møte spesifikke mål og behov.

2. Velg riktig plattform og teknologi

Valget av plattform og teknologi vil ha betydelig innvirkning på både funksjonalitet og vedlikehold av nettstedet. Dersom du primært skal drive en side for dine tjenester, kan WordPress eller Webflow være en god løsning. For e-handel kan plattformer som Shopify eller Wordpress sin Woocommerce være mer passende. Ta hensyn til både nåværende og fremtidige behov når du velger teknologisk rammeverk.

3. Fokuser på brukeropplevelse (UX)

Et intuitivt og brukervennlig design er nøkkelen til å holde besøkende på nettstedet ditt. Sørg for enkel navigasjon, raske lastetider, og et responsivt design som fungerer på alle enheter. Bruk gjerne A/B-testing for å finjustere elementer som CTA-knapper, menyer og landingssider.

4. SEO og mobiloptimalisering

Sørg for at nettstedet er optimalisert for søkemotorer fra starten av. Dette inkluderer metatagger, riktig bruk av overskrifter, og en struktur som er lett å indeksere for Google. I tillegg bør nettstedet være mobiloptimalisert, da stadig flere brukere surfer via mobile enheter, og Google indekserer mobilversjonen først.

5. Kvalitetsinnhold

Innholdet på nettstedet bør ikke bare være relevant og interessant for din målgruppe, men også av høy kvalitet. Dette inkluderer godt skrevne tekster, høyoppløselige bilder, og eventuelt videoinnhold. Godt innhold kan også forbedre SEO-rangeringen din dersom du sikter deg inn på spesifikke søketermer.

6. Test, lanser, mål og juster

Før den offisielle lanseringen, test nettstedet grundig for å identifisere eventuelle feil eller mangler. Etter lansering, bruk analyseverktøy som Google Analytics for å måle ytelse og brukerengasjement. Vær forberedt på å gjøre justeringer basert på denne dataen for kontinuerlig å forbedre nettstedet.

Ved å følge disse seks tipsene, vil du være bedre forberedt på å lansere en ny hjemmeside som ikke bare ser bra ut, men som også fungerer effektivt for å møte dine forretningsmål.

Hvis du ikke er helt sikker på hvordan du skal gjøre dette, finnes det mange leverandører der ute som kan hjelpe deg å sette opp en ny hjemmeside. I Horn har vi i dag hjulpet over 700 bedrifter å sette opp sine hjemmesider. Her kan du lese mer om hvordan vi jobber med nye hjemmesider

Book et møte

Gratis og helt uforpliktende
Dyktige rådgivere

Thank you

Thanks for reaching out. We will get back to you soon
Oops! Something went wrong while submitting the form.