7 trender for moderne nettsider i 2023

Utviklingen i verden stopper aldri og med det kommer det stadig nye trender tilknyttet nettsider. I 2023 ser vi flere fremtredende trender som er et resultat av både tekniske fremskritt, vårt verdenssyn og preferanser innen design.

For mange bedrifter er det viktig å ha en nettside som bidrar til vekst for selskapet. Fremdeles er det mange der ute med en nettside som er lite tiltalende og iøynefallende for de besøkende. Det er mange små grep som kan gjøres for å bedre utgangspunktet til nettsiden din, men om du virkelig ønsker deg en moderne nettside kan du i denne artikkelen lese hva som forventes av de beste nettsidene i 2023.

En stor forandring innen moderne nettsider

Før kunne du kanskje komme unna med en nettside som var litt “så-der”, men bare i motsetning til for 5 år siden er det i dag store forventninger blant brukerne, og det er egentlig ikke så rart når vi tenker over det.

Pandemien satt en ny standard for moderne nettsider

I løpet av tiden fra 2020-2022 kan vi se store endringer innenfor oppsett av nettsider. Mye av dette kommer nok av pandemien og behovet for å kunne skape digitale løsninger for omtrent alt! Med det har det også blitt understreket hvor mye vi belager oss på å kunne fikse ting digitalt, og med løsningene som kom opp under covid har også folk sine forventinger steget.

Kanskje opplevde du selv at du ikke hadde noe annet valg enn å ta bedriften digitalt når pandemien sto på som verst. Da har du kanskje selv vært en del av årsaken til at nettsalg og det å ha en digital profil har økt som bare det.

Og det er jo gøy, selv om det til tider kan føles ut som du aldri klarer å henge med.. Heldigvis trenger du ikke være på hugget på alt. Har du det grunnleggende på plass kommer du en lang vei. Men hvis du derimot ønsker å ha en av de mest moderne nettsidene blant dine konkurrenter er det flere ting du kan tenke på.

Dette kjennetegner de mest moderne nettsidene i 2023

Vi har tatt en liten kikk på hva som ser ut til å være de mest avgjørende faktorene for en moderne nettside i 2023, og kanskje er det ting du aldri før har hørt om en gang.

  1. Responsivt design: Responsivt design vil fortsette å være en viktig trend i 2023. Med flere og flere brukere som bruker mobile enheter til å surfe på nettet, vil nettsider måtte være optimalisert for forskjellige enheter og skjermstørrelser.
  2. Infografikk: Flere som er på utkikk etter informasjon foretrekker å kunne samle inn informasjon raskt. Bruken av infografikk blir derfor stadig mer tilgjengelig da det gjør det lettere å forstå komplisert informasjon.
  3. Bruk av dataanimasjon: Dataanimasjon har blitt stadig mer populært de siste årene, og vi kan forvente at denne trenden vil fortsette i 2023. Animerte diagrammer og grafer kan være en effektiv måte å visualisere data og gjøre nettsidene mer engasjerende.
  4. Bruk av maskinlæring: Maskinlæring kan brukes til å skape mer personlige og relevante brukeropplevelser. Ved å analysere brukernes atferd og preferanser, kan nettsider tilpasse seg individuelle brukeres behov og preferanser.
  5. Bruk av virtuell og utvidet virkelighet: Virtuell og utvidet virkelighet vil fortsette å vinne popularitet i 2023. Nettsider vil kunne bruke AR og VR til å skape mer interaktive og engasjerende brukeropplevelser.
  6. Bedre personvern og sikkerhet: Med økt bekymring for personvern og sikkerhet på nettet, vil nettsider måtte være mer proaktive når det gjelder å beskytte brukerdata og personvern. SSL-sertifikater og tofaktorautentisering vil være standard for mange nettsider.
  7. Bruk av maskinlæring: Maskinlæring kan brukes til å skape enda mer perosnlige og relevante brukeropplevelser. Ved å analysere brukernes preferanser og atferd kan nettsider tilpasse seg de enkelte brukerne.

Disse trendene er bare noen av mange mulige utviklinger innen webdesign som kan dukke opp i 2023. Det er viktig å huske at teknologien og brukernes behov vil fortsette å utvikle seg, så nettsideutviklere og designere må være villige til å tilpasse seg og omfavne nye trender når de oppstår.

Lyst til å se på mulighetene med en ny nettside? Les mer om hvordan vi jobber med nettsider her

Book et møte

Gratis og helt uforpliktende
Dyktige rådgivere

Thank you

Thanks for reaching out. We will get back to you soon
Oops! Something went wrong while submitting the form.