Hvor mye koster en Wordpress-hjemmeside?

Et helt naturlig spørsmål å stille når man skal skaffe seg en ny hjemmeside er, hvor mye koster det egentlig? En hjemmeside laget i Wordpress trenger ikke koste all verden, men det er ofte mer å tenke på enn du tror. Kostnaden kommer helt an på budsjett, størrelse, kompleksitet og målsetning. Under har vi listet opp noen ting som avgjør prisen på Wordpress-hjemmesiden din.

Gjøre det selv eller få hjelp av et byrå?

I disse digitale dager kan man gjøre nesten alt selv med verktøy tilgjengelig på nett, men det er ofte en del begrensninger. Uansett om du lager hjemmesiden selv er det noen kostnader du ikke kommer utenom, som domenenavn og webhotell. Hvis du skal lage hjemmesiden din selv, finnes det mange Wordpress-tutorials på nett, men det er ikke å stikke under en stol at det er mye å sette seg inn i. Hvis du bare skal starte en blogg eller ha en helt enkel nettside er det ikke noe i veien for å lage den selv, men hvis du skal noe mer komplekst anbefaler vi å la profesjonelle ta seg av saken. Ofte ender man opp med å bruke mye mer tid enn man hadde sett for seg, og det er som de sier - tid er penger.

Hvis du ønsker å leie et byrå til å lage Wordpress-hjemmesiden din, kan vi i Horn Media hjelpe deg. Å finne et byrå til å lage hjemmesiden din er dyrere enn å lage den selv, men også mye mer behagelig. En profesjonelt bygd side har mer enn nok fordeler til å rettferdiggjøre den ekstra kostnaden. Vi vil ta oss av hele utviklingsprosessen basert på dine innspill. Hvor mye siden vil koste kommer som sagt an på en del ulike faktorer. Det er viktig for oss å forstå bedriften og målene deres med siden før vi kan gi et estimat. I de fleste tilfeller kommer vi med et forslag til utseende og forklarer hvorfor vi har tatt de ulike valgene. Et tilpasset nettsted gir deg mange flere muligheter enn en ferdig mal. 

Hva som er med på å avgjøre prisen på hjemmesiden:

  • Design. Det er stor forskjell i pris på en ferdig mal, en mal som har blitt tilpasset og en 100% skreddersydd hjemmeside.
  • Funksjonalitet. Når det kommer til funksjonalitet er det noen behov som krever mer utvikling. Hvis du for eksempel skal lage en nettbutikk vil det ta lenger tid, og da også koste mer penger.
  • Innhold. Antall sider og undersider du skal ha på hjemmesiden vil også innvirke på prisen.
  • Markedsføring & SEO. Hvis dere ønsker tiltak som markedsføring og søkemotoroptimalisering, vil det komme som tillegg i prisen.
  • Rådgivning. Å blir den beste i sitt felt tar tid, øvelse og hardt arbeid. Velger du oss får du lang erfaring og dyktige rådgivere med i prisen. Rådgiveren din vil gi deg innblikk og en forståelse for alle strategier vi legger for deg og din nye hjemmeside.

Andre drivere for prisen

Domene

Det første du trenger er et domenenavn, som er adressen der besøkende kan finne nettstedet ditt. Dette kan koste alt fra noen få hundre til flere tusen kroner per år, avhengig av domenets popularitet og endelse (.com, .no, etc.).

Webhotell

Du vil også trenge webhotell for å lagre nettstedets filer. Kostnaden for hosting varierer sterkt, fra så lite som 30-50 kroner per måned for grunnleggende delte hostingtjenester, til flere tusen kroner per måned for dedikerte eller administrerte servere.

Plugins

Mange plugins er gratis, men for spesialiserte funksjoner kan du trenge premium plugins. Disse kan koste alt fra noen hundre til flere tusen kroner, enten som en engangsbetaling eller som en årlig lisens.

Hva kan du forvente at hjemmesiden vil koste? 

En hjemmeside laget i Wordpress kan variere i stor grad – alt fra 5000 til flere hundre tusen. Som nevnt kommer det an på hvor kompleks siden er. Skal du ha en hjemmeside med opp mot 4-6 tjenestesteder + andre informative faner, kan du se for deg en pris mellom 15-20 000.

Mange opererer i dag med standard- og pakkepriser for en hjemmeside. I Horn Media har vi gått vekk fra standardiserte maler, og tilbyr hjemmesider laget med hensyn til akkurat din bedrift og dine mål. Dette innebærer at du både kan få en hjemmeside som er billigere eller dyrere enn fast-pris tilbud du finner andre steder alt ettersom hva du ønsker.

To vanlige kostnader for en hjemmeside

Hva oppsettet av en hjemmeside koster er som regel bare en side av saken. Prisen for selve hjemmesiden vil være en engangspris, men i tillegg må du tenke på drift av hjemmesiden. I sjeldne tilfeller kan det hende dette er tilbud fra leverandør, hvorav dette er noe du skal fikse på egen hånd, men dette er svært sjeldent. En driftsavtale er nemlig din sikkerhet for at siden fungerer som den skal, at det blir gjort back-up av dataen og at siden er sikret mot cyberangrep. Dette er en månedlig eller årlig kostnad som du også må ta høyde for. Uten en driftsavtale risikerer du at nettsiden ikke fungerer optimalt mesteparten av tiden.

Fleksibelt samarbeid

Horn Media hjelper deg gjerne for å finne den beste strategien og en pris du er komfortabel med. Vi starter med et oppstartsmøte der vi går gjennom dine behov. Her kartlegger vi hvilke mål du har med hjemmesiden og eventuelle designønsker, på denne måten er du delaktig i utformingen av din nye hjemmeside. Du får også full oversikt over hva som skal leveres, når det skal leveres og til hvilken pris. Vårt mål er å lage den beste hjemmesiden til våre kunder. Det er opp til deg om du ønsker å komme med innspill og være involvert, eller om du ønsker å overlate hele jobben til oss.

Hva som er med i prisen

En Wordpress-hjemmeside fra oss leveres med en fri support og hosting-avtale. Du kan ringe eller sende e-post til oss for råd og veiledning uten kostnad. Hjemmesiden leveres også med de mest pålitelige hosting-tjenestene som er tilgjengelig på markedet. Vi tar backup av nettsiden hvis noe skulle skje og sørger alltid for god sikkerhet. Denne avtalen er en av de beste på markedet og gir mange fordeler, som du kan spare både tid og penger på.

Vil du få et pristilbud på en Wordpress-hjemmeside fra oss? Ta kontakt så kommer vi med et uforpliktende tilbud.

Book et møte

Gratis og helt uforpliktende
Dyktige rådgivere

Thank you

Thanks for reaching out. We will get back to you soon
Oops! Something went wrong while submitting the form.