6 viktige tips til din nye hjemmeside

Har du bestemt deg for at du trenger en ny hjemmeside, men er usikker på hvor du skal begynne? Ikke vær bekymret! Med disse seks tipsene vil du være godt på vei til å lage en hjemmeside som både ser profesjonell ut, og som rangert høyt i søkemotorene.

Tips 1: Velg riktig plattform for din hjemmeside

Det første skrittet når du skal lage din nye hjemmeside, er å velge riktig plattform. Det finnes mange ulike plattformer å velge mellom, og det kan være vanskelig å vite hvilken som er riktig for deg.

Gratis alternativer som Wix og WordPress vil kunne være gode løsninger for de som er nye i bransjen og ønsker en enkel og overkommelig løsning. Disse plattformene gir deg muligheten til å lage en hjemmeside med et enkelt dra-og-slipp-grensesnitt, og de inkluderer også mange ferdige maler (templates) å velge mellom.

Men, hvis du har mer avanserte behov, eller ønsker å lage en hjemmeside som skiller seg ut fra mengden, kan det være lurt å vurdere mer omfattende plattformer som Drupal og Joomla - eller Magento og Shopify dersom du skal drive netthandel. Disse plattformene gir deg mer kontroll over utseendet og funksjonaliteten på hjemmesiden din, men de krever også mer erfaring og tekniske ferdigheter.

Tips 2. Domene som beskriver hjemmesiden

Domenet er adressen til hjemmesiden din, og det er viktig å velge riktig adresse for å få mest mulig trafikk til hjemmesiden din. Velg et domene som beskriver hva hjemmesiden din handler om, og som er enkelt å huske.

Det er også viktig å sørge for at domenet er unikt, slik at det ikke forvirrer brukerne eller søkemotorene. Velg gjerne et kort og konsist domene, som er enkelt å skrive og uttale. Domenenavnet bør også være en del av ditt merkenavn, slik at det blir enklere for brukerne å huske. Det er også viktig å velge riktig toppdomene, for eksempel .no eller .com, for å vise at hjemmesiden din er pålitelig og seriøs. Husk at et godt valgt domene kan være avgjørende for suksessen til din nye hjemmeside og for å skape merkevarebevissthet, så velg nøye.

Tips 3. Fokuser på brukervennlighet på hjemmesiden

Enkel navigasjon og et intuitivt hierarki er avgjørende for å opprettholde besøkendes oppmerksomhet og interesse på hjemmesiden din. Hvis hierarkiet er godt, vil søkerobotene rett og slett ha en enklere jobb med å forstå og rangere hjemmesiden din. Det vil bidra til at Google og andre søkemotorer raskt kan identifisere hvilke sider og innhold som er viktigst, og dermed vurdere relevansen av hjemmesiden din for ulike søkeord.

Bruk knapper og lenker som er enkle å trykke på og plasser dem på logiske steder. Fargekontrasten mellom tekst og bakgrunn bør være tilstrekkelig, slik at teksten er enkel å lese. Gjør det enkelt for brukerne å returnere til hovedsiden, ved å plassere en tydelig knapp for hjem eller logo på hver side.

Tilpass hjemmesiden til skjermstørrelser for ulike enheter, slik som desktop, nettbrett og mobil. Dette vil sikre at brukerne får en god opplevelse uansett hvilken enhet de bruker. Alle som lager ny hjemmeside i 2023 må sørge for at den kan vises optimalt på alle enheter. Bruk også muligheten til å tilby en søkefunksjon på hjemmesiden, slik at brukerne kan finne det de leter etter raskt og enkelt. En god søkefunksjon vil bidra til å redusere bounce rate, noe som igjen kan påvirke rangeringen positivt.

Tips 4. Ha fokus på godt innhold på hjemmesiden

Godt innhold er selve kjernen i en vellykket hjemmeside, og det er viktig å fokusere på kvaliteten. Tekstlig innhold bør være skrevet på en engasjerende og informativ måte, og ta hensyn til målgruppen din. Legg også vekt på å skape unikt innhold, som skiller seg ut fra konkurrentene dine. Ta i bruk bilder, og gjerne videoer, av høy kvalitet.

Det er viktig å ta seg tid til å planlegge og organisere innholdet, før du begynner å produsere det. Dette vil hjelpe deg med å sørge for at innholdet er relevant, sammenhengende og effektivt.

Nøkkelord er en viktig del av SEO-strategien din, og bør være en integrert del av innholdet ditt. Men husk, målet er å skape innhold som er naturlig og lesbart, ikke bare fylt med nøkkelord for å oppnå høyere rangeringer. Du kan ikke lenger lure Google til å rangere dårlig innhold med riktig bruk av nøkkelord - Google vet hva som er godt innhold.

Sørg for å oppdatere hjemmesiden din regelmessig, og legg til nytt innhold så ofte som mulig. Dette vil hjelpe deg med å holde leserne interessert, og sørge for at søkemotorene ser hjemmesiden din som aktiv.

Godt innhold er avgjørende for en vellykket hjemmeside, og det bør være din viktigste prioritet å sørge for at innholdet ditt er av høy kvalitet og relevant for målgruppen.

Tips 5. Integrere sosiale medier på hjemmesiden

Bruk sosiale medier for å promotere hjemmesiden din og for å bygge relasjoner med dine følgere. Legg ut oppdateringer om hva som skjer på hjemmesiden din, og del lenker til nye innlegg og sider.

Sosiale medier gir deg også muligheten til å nå ut til en bredere publikum og å få tilbakemeldinger fra dine følgere. Du kan også bruke sosiale medier for å drive trafikk til hjemmesiden din og øke synligheten din online.

Det er viktig å velge de rette sosiale medieplattformene for din bransje og målgruppe, og å legge til rette for enkle delingsmuligheter på hjemmesiden din. På denne måten kan du bygge en sterk online tilstedeværelse og øke merkevarebevisstheten din.

Tips 6. Analyser og juster

Til slutt, sørg for å analysere hvordan hjemmesiden din fungerer, og juster den der det er nødvendig. Bruk verktøy som Google Analytics for å følge med på hvor mange besøkende du har, hvor de kommer fra, og hva de gjør på hjemmesiden din.

Basert på denne informasjonen kan du gjøre endringer på din hjemmeside for å oppnå bedre resultater, og du kan se hva du bør fokusere på når det gjelder innholdsproduksjon. Gjennom å analysere og justere hjemmesiden din vil du sørge for at den forblir relevant og effektiv for både brukerne og søkemotorene.

En hjemmeside er en viktig investering for enhver bedrift, og det er viktig å ta seg tid til å gjøre jobben skikkelig. Ved å følge de 6 gode tipsene for din nye hjemmeside som er nevnt over, vil du kunne få en hjemmeside som ikke bare ser godt ut, men også er funksjonell og effektiv - og som rangerer høyt i Google.

Trenger du hjelp på veien, så har vi erfaringen, kunnskapen og verktøyene som trengs for å gi deg en hjemmeside som ikke bare ser fantastisk ut, men som også leverer de resultatene du ønsker. Ikke nøl med å kontakte oss i dag for å starte arbeidet med å lage en hjemmeside du kan være stolt av!

Book et møte

Gratis og helt uforpliktende
Dyktige rådgivere

Thank you

Thanks for reaching out. We will get back to you soon
Oops! Something went wrong while submitting the form.