Webdesignet til hjemmesiden kan forandre spillet for din virksomhet

I dagens digitale landskap er forventningene til webdesign høyere enn noensinne. De er også i stadig utvikling takket være teknologiske fremskritt og endringer i brukeratferd. I denne artikkelen ser vi på noen av de mest fremtredende trendene og standardene som forventes innen webdesign.

Slik får du et vinnende webdesign

Responsivt Design

I en tid hvor mobilbruk ofte overgår desktop-bruk, er responsivt design ikke lenger valgfritt. Det er et must. Designet må se bra ut og fungere smidig på alle skjermstørrelser. Hvis du vil høre mer om responsive hjemmesider, anbefaler vi deg å lese om viktigheten av responsive hjemmesider. 

Rask lastetid

Brukere forventer at nettsider laster raskt. En forsinkelse på bare noen sekunder kan føre til at brukeren forlater nettstedet, noe som negativt påvirker fluktfrekvensen og SEO-rangeringen.

Enkel navigasjon

Nettsteder må ha en intuitiv og lettforståelig navigasjonsstruktur. Menyene skal være lette å finne, og det bør være enkelt for brukeren å finne den informasjonen de er ute etter.

Høy brukeropplevelse (UX)

Fra enkel navigasjon til god bruk av farger og typografi, forventes det at designet fokuserer på å tilby en fremragende brukeropplevelse.

SEO-vennlig

For å være søkemotoroptimalisert, bør moderne webdesign ta for seg alt fra kodestruktur og bruk av metatagger til bruk av tittel og undertitler. God søkemotoroptimalisering innebærer også å sørge for at nettstedet er tilgjengelig og fungerer godt for brukere med funksjonshemninger.

Interaktivitet og animasjoner

Subtile animasjoner og interaktive elementer kan forbedre brukerengasjement, så lenge de ikke overvelder og distraherer fra hovedinnholdet, eller sinker lastetiden.

Høy kvalitet på innhold

Innholdet på nettstedet, fra tekst til bilder og video, må være av høy kvalitet, relevant og verdifullt for brukeren. Dette vil ikke bare holde brukeren engasjert, men det vil også forbedre SEO-rangeringen.

SSL-sertifikat

Sikkerhet er en topp prioritet, og brukere forventer at deres data blir håndtert trygt. Et SSL-sertifikat (indikert av HTTPS i webadressen) er derfor standard. Dette er spesielt viktig for nettsider som håndterer sensitiv informasjon, som for eksempel passord, kredittkortinformasjon eller personlige data. SSL-sertifikatet sikrer at all dataoverføring mellom brukerens nettleser og serveren er kryptert, noe som gjør det svært vanskelig for uvedkommende å avlytte eller manipulere informasjonen som blir sendt.

Slik påvirker webdesignet kunderelasjoner

Et godt webdesign spiller en kritisk rolle i den digitale tilstedeværelsen for enhver bedrift eller organisasjon. Webdesign er mye mer enn bare visuell appell; det er en viktig komponent som direkte påvirker hvordan besøkende oppfatter en bedrift, og dermed også hvordan de engasjerer seg med den.

Førsteinntrykk

Når en bruker besøker et nettsted, er førsteinntrykket som regel avgjørende. Et godt designet nettsted skaper et positivt førsteinntrykk og oppfordrer brukeren til å utforske videre.

Brukeropplevelse

Godt design forbedrer brukeropplevelsen. En intuitiv, lett-navigerbar struktur bidrar til å holde brukerne på nettstedet, noe som reduserer fluktfrekvensen og øker sannsynligheten for konvertering (f.eks., kjøp, påmelding til nyhetsbrev osv.).

Troverdighet og profesjonalitet

Et godt designet nettsted gir et mer profesjonelt inntrykk, bygger merkeidentitet, og øker troverdigheten. Dette er spesielt viktig i bransjer hvor tillit er nøkkelen, for eksempel helse, finans eller juridiske tjenester. Det er dog viktig for alle bransjer.

Konverteringsrate

Et intuitivt og tiltalende design kan effektivt lede besøkende gjennom en salgstrakt, og dermed øke konverteringsraten. Det kan også bidra til å minske antall avbrutte kjøp eller interaksjoner.

Konkurransefordel

I en verden full av konkurrerende nettbutikker og tjenester, kan et godt webdesign være det som får din virksomhet til å skille seg ut fra mengden. Her gjelder det også å fokusere på godt innhold.

Tilpasset målgruppen

Godt design kan tilpasses ulike målgrupper og deres spesifikke behov, noe som er viktig for å nå ut til det ønskede publikum.

Merkevarebygging

Gjennom fargebruk, typografi, og grafiske elementer blir ditt merke enklere å gjenkjenne over ulike plattformer, noe som bidrar til sterkere merkegjenkjennelse.

Kort sagt, godt webdesign er ikke en luksus, men en nødvendighet i den digitale tidsalderen vi lever i. Det påvirker nesten alle aspekter av en virksomhets digitale tilstedeværelse og kan direkte bidrag til suksess eller fiasko.

Hvordan velger du leverandør av webdesign?

Når du skal finne en leverandør av webdesign, er det en rekke faktorer du bør ta i betraktning for å sikre at du ender opp med et resultat som møter dine forretningsmål og forventninger. Her er noen viktige punkter å vurdere:

Portefølje og erfaring

Se på leverandørens tidligere arbeid for å få en følelse av deres stil og kvalitet. Har leverandøren erfaring med nettsider innen din bransje, eller med lignende funksjonalitetskrav?

Teknisk kompetanse

Hvilken teknologi er leverandøren komfortabel med? Passer dette med dine behov, enten det er en enkel statisk nettside eller en kompleks e-handelsløsning?

Tjenesteomfang

Noen leverandører tilbyr en komplett pakke som inkluderer design, utvikling, hosting, vedlikehold og digital markedsføring, mens andre kan spesialisere seg i kun en eller to av disse tjenestene.

Kostnad og budsjett

Pris er alltid en faktor. Det er viktig å finne en leverandør som kan levere innenfor ditt budsjett, men vær også oppmerksom på hva du får for pengene.

Tidsramme

Hvor raskt kan leverandøren fullføre prosjektet? Passer dette med din egen tidsplan og forretningsbehov?

Kommunikasjon og samarbeid

Hvordan er leverandørens kommunikasjon? Er de raske til å svare på henvendelser, og er de åpne for dine ideer og tilbakemeldinger? Her finner du 8 tips når du skal velge leverandør.

Kundeanmeldelser og referanser

Les anmeldelser og snakk eventuelt med tidligere kunder for å få et mer helhetlig bilde av leverandørens pålitelighet og kvalitet på arbeidet.

Her i Horn Media har vi hjulpet over 700 bedrifter å sette opp sine hjemmesider. Hvis du ønsker å se hvordan flere ble til, og hvilke resultater det har gitt for bedriftene, kan du ta en titt på flere av våre tidligere arbeid.

Horn Media kundecaser.

Hvor mye koster webdesign?

Vi har tidligere tatt et dypdykk ned i prissetting av hjemmesider. I denne artikkelen kan du lese om hvilke design-faktorer som avgjør prisen.

Book et møte

Gratis og helt uforpliktende
Dyktige rådgivere

Thank you

Thanks for reaching out. We will get back to you soon
Oops! Something went wrong while submitting the form.