Lage egen nettside?

Veldig mange, spesielt nyoppstartede bedrifter, tenker at det er lurt å lage sin egen nettside, men er det egentlig det?

Det finnes mange muligheter der ute, og flere kjente leverandører som tillater deg å kjøpe en mal og sette opp din egen nettside. Det hele virker forholdsvis enkelt til man faktisk setter i gang.

Her er det de fleste ikke tenker over:

Hvem lager du nettsiden for?

  • Det er ingen tvil om at med et godt bildemateriell og en ok mal, kan man få en nettside til å se fin ut, men ytterst få har god nok bakgrunn til å forstå strategien bak en nettside. Hvem skal se nettsiden, hva er disse menneskene interessert i og hvilke virkemidler blir brukt på siden for å konvertere trafikken fra besøkende til kunder raskere? Selv gode webdesignere skjønner ikke alltid denne delen av nettsiden, og derfor ser du at hos seriøse leverandører jobber designere ofte sammen med innholdsprodusenter, SEO-spesialister og selgere for å skjønne salgsprosessen og strategien bak nettsiden mye bedre.

Det tekniske er dårlig

  • Når man bruker en mal og lager nettsiden selv blir ofte det tekniske i bakgrunnen av nettsiden uteglemt og du mister potensielt veldig mye trafikk på grunn av det. Når en seriøs leverandør lager en nettside er det tekniske like viktig, om ikke viktigere i noen tilfeller, enn selve designet – det kan for eksempel være bruk av HTML Headings, Metatittel og beskrivelse, Schema, Robots.txt, Sitemap, Broken Links, Open Graph, SSL, og Favicon, for å nevne noen av de viktigste. Å ha en nettside uten at alt det tekniske er på plass er fullstendig bortkastet med mindre du er størst i industrien din og generer ekstremt mye trafikk uansett, men selv de største pleier å ha dette på plass ettersom de jobber med seriøse leverandører.

Det tar mye lengre tid enn du tror

  • De fleste tenker at dette er en rask prosess hvor de bare setter sammen noe tekst og finner noen bilder, også er alt i orden. Ytterst sjeldent er dette tilfellet. Mange undervurderer hvor lang tid det tar å skrive teksten, spesielt når man har hundrevis av andre oppgaver som skal gjøres i tillegg, og da havner tekstproduksjon som sisteprioritering, forståelig nok. Nettsiden ender opp med å bli utsatt og i flere tilfeller kommer den aldri før et eller annet byrå ringer nok ganger til at man lar dem gjøre det, og ofte ender man opp med et byrå som lar deg bestemme alt og resultatet blir middelmådig. De beste byråene tar styring og forteller deg hvordan en nettside skal best mulig settes opp i henhold til målene og ønskene som du har.

Nettsiden blir utdatert

  • La oss si at du har klart å gjøre alle stegene ovenfor forholdsvis greit og nettsiden fungerer bra; da møter vi på neste problem som vi ser hele tiden. Mange har nettsideløsninger som krever jevnlige oppdateringer (teknisk) og bruker kanskje plugins som krever jevnlige oppdateringer. Som resultat av manglende oppdateringer slutter enkelte ting på nettsiden å fungere og man må bruke masse tid på å finne ut av hvordan det skal løses. Til slutt velger de aller fleste å ansette noen som rydder opp i problemene. Når man jobber med et byrå er det byråets ansvar å holde nettsidene oppdatert, og hvis man jobber med noen som er seriøs vil det aldri oppstå et tilfelle hvor en nettside er teknisk sett utdatert.

Hvis du har orket å lese igjennom alle punktene nå, har du kanskje innsett at en nettside er så mye mer enn bare tekst og bilder. En nettside er ikke bare en enkel ting man mekker sammen også fungerer alt som det skal og du selger masse.

En nettside skal være en investering du tjener penger på og ikke bare en utgift for å være synlig når noen søker på deg. Gjør deg selv en tjeneste og inngå en avtale med et profesjonelt byrå som skjønner deg og ditt marked, som du kan ha som en samarbeidspartner hele veien og som kan hjelpe deg med å tjene penger.

Book et møte

Gratis og helt uforpliktende
Dyktige rådgivere

Thank you

Thanks for reaching out. We will get back to you soon
Oops! Something went wrong while submitting the form.