5 ting du må tenke på for å skape godt innhold

Godt innhold er avgjørende for å lykkes, men hva er egentlig godt innhold? Det handler om hvordan du fremstår utad. Hvordan vil du bli oppfattet? Hva gjør deg og din merkevare spesiell? Vi har listet opp 5 ting som er viktig å tenke på for å skape godt og engasjerende innhold. 

1. Hvem målgruppen din er

Det er viktig å tenke på hvem du snakker til. Er det en spesiell alder eller gruppe mennesker? Man er bare nødt til å minne seg selv på at det er så mye mer som definerer oss som mennesker enn kjønn og alder. Ved å rette et større søkelys mot oppførsel, interesser og livsstadier vil markedsføringen din treffe med budskapet oftere.Tilpass tekst og sjargong etter målgruppen du vil nå. Tenk også gjennom hvilke spørsmål kundene pleier å stille, og pass på å svare på disse. 

2. Å lage gode overskrifter

Inspirerende, interessante overskrifter som drar leseren inn er viktig. Du må fange leseren ved å tilpasse overskriften til målgruppen og budskapet. For å bli funnet må du huske å ha en søkbar overskrift der du også bruker søkeordene. Kort er godt – overskrifter med 8 ord eller mindre blir delt 21% mer enn gjennomsnittet. Relativt korte overskrifter gjør seg også bedre enn lange på sosiale medier. 

3. At lyd, bilde og video skaper engasjement

Forskning viser at ved valget mellom video og tekst, foretrekker stadig flere å få et tema presentert i et levende og visuelt format. Dette ser vi blant annet i sosiale medier, der videoer deles langt oftere enn annet innhold. Hvis du legger til en video på nettsiden din er det store muligheter for økt konvertering. Video er også bra for rangeringen din i søkemotorer, fordi kunder bruker lenger tid på nettsiden din. Lengre eksponering bygger tillit og signaliserer til søkemotorene at nettstedet ditt har godt innhold. Video er også en enkel og effektiv måte å forklare konsept, ideer og tjenester på så kundene forstår hvordan det fungerer. Et tips er å tekste videoene, det er mange som ser på uten lyd på for eksempel kollektivtransport. 

4. Søkemotoroptimalisering er viktig

“På førstesiden av Google utgjør de første seks organiske resultatene ca 70% av alle klikk” Dette er grunnen til at det er så viktig å jobbe med bedre synlighet.  Søkemotoroptimalisering handler om at du skal få din nettside rangert så høyt som mulig i det organiske feltet i f. eks Google sin søkemotor. 

Tips

  • Ha en oppdatert og brukervennlig nettside 
  • Sjekk alle skrivefeil
  • Pass på at nettsiden er tilpasset alle flater 
  • Sørg for kort lastetid 
  • Bruk gode bilder og relevante bildetekster
  • Skriv korte og gode setninger! 

5. Rett og slett ha godt innhold!

Denne sier kanskje seg selv, men den siste tingen som er viktig å huske på er å faktisk skape godt innhold. Finn ut hva målgruppen ønsker at du skal løse, og lag innhold tydelig svarer på oppgaven. Ord er dyrebare, skriv kort, konkret og korrekt. Kom raskt til saken, ta bare med relevant informasjon for mottaker og skriv klart og tydelig uten abstrakte formuleringer. Hvis du skal kommunisere med bilder eller video må de være av god kvalitet og komme fort til poenget. Ikke gå rundt grøten. Husk som vi nevnte tidligere å tekste videoene dine. Det er også viktig at innholdet ditt skal være oppdatert til enhver tid. Vær relevant og oppdater nettsiden din hyppig. 

Book et møte

Gratis og helt uforpliktende
Dyktige rådgivere

Thank you

Thanks for reaching out. We will get back to you soon
Oops! Something went wrong while submitting the form.